Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

E-Server Ayarları

Kullanıcı avatarı
marel
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

E-Server Ayarları

Mesaj gönderen marel »

merhaba,
eserver programını kullanarak hmi'dan gerilim,akım,aktif güç ve frekans değerlerini excel dosyasına yazdırmak istiyroum.
fakat hmi'da gördüğüm değerler ile excelde kaydedilen değerler farklı oluyor(örn:hmi'da 8.1 amper okurken,excelde 81.1 amper şeklinde)
deneyebileceğim bütün kombinasyonları denediğimi düşünüyorum fakat doğru sonuca ulaşamadım maalesef,
yardımcı olursanız sevinirim.
(gerilim ve frekans değerlerini yaptığım ayarlar ile doğru bir şekilde okudum,problemim akım ve aktif güç ayarlamalarında
gerekli görselleri ekte bulabilirsiniz.)

HMI: DOP-B10E615
Enerji Analizörü: ENTES MPR-14S
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: E-Server Ayarları

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

HMI içerisinde $4 datasını 4 tamsayı 1 kesirli hane olarak ayarlamışsınız. eServerde ise bu değerler 3 Tam sayı ve 1 kesirli hane şeklinde.

Ayrıca kazanç değeri 1.0 default değerinde değil 0.01 olarak ayarlanmış bu kazanç değeri ile okuma adresindeki data değerinin 0.01 katını (100'e bölünmüş halini) görürsünüz.

eServerde kesirli ve tamsayı seçimi yaparken buna dikkat ediniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
marel
İletişim:

Mesaj gönderen marel »

HMI içerisinde $4 datası değil ekranda gözüktüğü gibi $7 datası o. Karıştırdınız sanırım.
(kazancı o şekilde ayarladıktan sonra hmi'da ancak o şekilde değer okuyabiliyorum.)

Akım okumak için yaptığım ayarlar hmi ve eserverda ikiside aynı ayarlarda fakat hala farklı şekillerde gösteriyorlar. (hmi 'da gösterilen akım değeri doğru değerdir.)
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Akım okumak için ekranda sayısal değer göster elementinde kazanç değeri 1.0 iken bu datadan kaç değerini okuyorsunuz? eServerde bu değerin nasıl kayıt edilmesini istiyorsunuz?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
marel
İletişim:

Mesaj gönderen marel »

örnek olarak
Amper için:
ekranda 8.2 amper okurken eserverdada aynı değeri okumak istiyorum.
şuanda ekranda 8.2 amper okuyorum fakat eserverda 82.1 amper gözüküyor.

kW için:
ekranda 1.8 kW okurken eserverdada aynı değeri okumak istiyorum.
şuanda ekranda 1.8 kW okurken eserverda 182.6 kW okuyorum.

Gerilim ve Frekans:
ikisinide istediğim şekilde ekran ve eserverda okuyabiliyorum,sıkıntımız yok.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Ekranda 8.1 amper okuduğunuz elementin özellikler penceresinin ekran görüntüsünü mesaja ekleyiniz. (Data tipi kesirli hane vs. gördüğünüz ekran görüntüsü)
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
marel
İletişim:

Mesaj gönderen marel »

tabiki
ektedir
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

$4 datasına HMI üzerinden girdiğim 125.78 gibi değer aşağıdaki ayarlarda eServer da sorunsuz gözükmektedir. Test ettiğim programı da haricen ekliyorum.

eServer_test_1.png

eServer_test2.png
DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön