Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

HMI SERVO HABERLEŞME

Kullanıcı avatarı
barko789
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI SERVO HABERLEŞME

Mesaj gönderen barko789 »

Merhaba iyi günler kolay gelsin. Hocam benim bir sorum vardı müsait olduğunuzda yardımcı olursanız sevinirim.

Elimde bir adet DOP107EV HMI ve bir adet ASDA A2 servo sürücü var. Normalde bu ikisini modbus ascii ile rs485 üzerinden kolayca haberleştirebiliyordum. Ancak şuan elimdeki projede bir ethernet hub kullanıcam. HMIda PLCde ethernet ile programlanacak ve haberleşecek. Bu yüzden Servo sürücüylede ethernet ile haberleşmenin bir yolunu arıyorum. Deltanın bir ürünü olan IFD9506nın rs485 portunu asda a2ye, ethernet portunuda huba bağlarsam HMI ile Servo sürücü arasında haberleşme sağlayabilir miyim?

Birde HMI üzerinden bir Ethernet/IP ile bir etherlink oluşturup, bir elemente aygıt tipi seçmeye çalıştığımda X, Y, T, D, C, HC, SR, M, S, SM gibi ibareler gördüm. Bunlar arasında HC SR M S ve SM tiplerinin neler olduğunu öğrenebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: HMI SERVO HABERLEŞME

Mesaj gönderen Turhan »

IFD9506 model Modbus RTU/ASCII - Modbus TCP (Ethernet) çeviriciyi belirttiğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca HMI üzerinde hangi kontrolcünün haberleşme driver'ını seçerseniz o driver'a ait tanımlanabilir adresler HMI tarafından tanımlanabilecktir.

Örneğin: AS PLC haberleşme drvier'ını kullanırsanız bu PLC modeline ait SM (Special Memory) adreslerine erişebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön