Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Pozisyon ayarı

Kullanıcı avatarı
son99
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Pozisyon ayarı

Mesaj gönderen son99 »

Arkadaslar merhaba servoya yazdığım 10 mm git değerini girdğim zaman 6.5 mm gidiyor bunun gain ayarını yapamadım formülünü bilen varsa paylasabılır mısınız
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Pozisyon ayarı

Mesaj gönderen Turhan »

DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
son99
İletişim:

Mesaj gönderen son99 »

Merhaba ilginiz için teşekkür ederim sorunumu yanlış ifade ettim sanırım sorum şuydu hmi paneldeki pozisyona git değerini 1 giriyorum ya örnek 0.65 gidiyor kazanç ayarı varya oradan bahsettim
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:

Mesaj gönderen bayram.caliskan »

hareketi nasıl sağlıyorsunuz. vidalı milmi yoksa trigger kayışmı?
Bayram Çalışkan
Endüstriyel Otomasyon Teknikeri
Besta Makina Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi
Kullanıcı avatarı
son99
İletişim:

Mesaj gönderen son99 »

Vidalı mil var
Sürücüden 1 mm gönderdiğim zaman 1 mm gidiyor fakat ekrandan gonderdıgım zaman 0.65 gidiyor
Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:

bir plc kullanıyorsanız. ekrandan 1.20mm değeri gönderdiğiniz varsayalım. bu değer floating olmasın normal signed dword yapın.noktayı ayarlayıp plc ye aktardığınızda bu değer 120 olacaktır. bunu servo veya step motorunuzun 1 tur döndüren pals ile çarpıp, hatve değerine bölerseniz. tam yapmak istediğiniz noktaya eğere gittini göreceksiniz. ben 13 senedir böyle yapıyorum. ekrandaki o değerle işiniz olur ama çok zor olur.
Bayram Çalışkan
Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:

delta servo kullanıyor ve p1-44=16 p1-45:10 olarak standart çözünürlük kullanıyorsanız. 1 turda 100k pals ile 1 tur döner. sizin vidalı miliniz 1mm olduğundan yavaş olacak ve hızlandırmak için çözünürlük değerini değişeceksiniz. bu durumda 100k olan pals değeride değişir. hesaplamada ona göre değişime gitmeniz gerekir. bunuda gözönünde bulundurun.
Bayram Çalışkan
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Sayısal değer girdiğiniz elementin Main sekmesinde yer alan offset ve gain değerlerine ait formül aşağıdaki gibidir. Bu formüle göre 1/0.65 oranında değer tanımlaması yapabilirsiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“HMI Forum” sayfasına dön