Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DOP-B05S101 HABERLEŞME HATASI
- sametk
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
DOP-B05S101 HABERLEŞME HATASI
panelimi s7 300 le haberleştirmek istiyorum.
önceden haberleşme sağlıyordu sonradan program değişiklik için yükleme yaptığımda haberleşme kuramadım.
com 2 soketini çıkardığımda haberleşme hatası da vermiyor.
s7 300 (direct mpı) seçtiğimde hata vermiyor.
s7200 yada delta plc seçtiğimde panelde hata uyarısı çıkıyor.
haberleşme uyarı vermeme sebebi nedir.
önceden haberleşme sağlıyordu sonradan program değişiklik için yükleme yaptığımda haberleşme kuramadım.
com 2 soketini çıkardığımda haberleşme hatası da vermiyor.
s7 300 (direct mpı) seçtiğimde hata vermiyor.
s7200 yada delta plc seçtiğimde panelde hata uyarısı çıkıyor.
haberleşme uyarı vermeme sebebi nedir.
- Turhan
- İletişim:
Re: DOP-B05S101 HABERLEŞME HATASI
Siemens S7 300 (Direct MPI) Connection Manual dokümanını uygulayabilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- sametk
- İletişim:
turan bey
başka panele programı yüklediğimde her şey çalışıyor.
com 2 485 soketini çıkardığım da haberleşme hatası da veriyor.
fakat kendi paneline yüklediğim de haberleşme yapmıyor.
com 2 485 haberleşme soketini çıkardığımda hata da vermiyor sebebi ne olabilir.
panele reset ve firmware güncellemesi de yaptım değişen bir şey olmadı
ayriyet ten yapılandırmada başlama gecikme zamanı (0)
haberleşme ayarlarından haberleşme kesme de aktif değil
başka panele programı yüklediğimde her şey çalışıyor.
com 2 485 soketini çıkardığım da haberleşme hatası da veriyor.
fakat kendi paneline yüklediğim de haberleşme yapmıyor.
com 2 485 haberleşme soketini çıkardığımda hata da vermiyor sebebi ne olabilir.
panele reset ve firmware güncellemesi de yaptım değişen bir şey olmadı
ayriyet ten yapılandırmada başlama gecikme zamanı (0)
haberleşme ayarlarından haberleşme kesme de aktif değil
- Turhan
- İletişim:
COM2 için oluşturduğunuz haberleşme ayarlarının benzerini COM3 için yapılandırıp haberleşmeyi deneyin.
Eğer haberleşme ile ilgili sorun hala devam eder ise haberleşme portlarına bilinen farklı bir slave aygıt bağlayarak HMI portlarını test edebilirsiniz.
Ayrıca HMI'da sistem hata görüntüleme zamanının 0 tanımlanmadığını ayrıca teyid edin.
.
Eğer haberleşme ile ilgili sorun hala devam eder ise haberleşme portlarına bilinen farklı bir slave aygıt bağlayarak HMI portlarını test edebilirsiniz.
Ayrıca HMI'da sistem hata görüntüleme zamanının 0 tanımlanmadığını ayrıca teyid edin.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- omerkinali
- İletişim:
merhaba aynı model ve aynı haberleşmede bende tamamen aynı sorunu yaşıyorum. malesef bahsettiğiniz modelde com3 portu yok o yüzden denenemiyor. paylaştığınız resimlerdeki ayarlar bire bir sizin yaptığınız gibi. başkaca bir ayar problemi olduğunu düşünüyorum. yada firmware ile ilişkili de olabilir. en eski firmware varmı elinizde onu edine bilirmiyiz. çalışan çok önceleri yüklenmiş programı sadece sayfa ekleyerek tekrar yüklemek istedim sonuç bu oldu. yüklerken sanırım firmware de güncellemesi yaptı. şu anda hiç bir şekilde haberleşemiyorum kabloyu çıkartsam da haberleşme hatası almıyorum. şu anda çok tuhaf bir durumla karşı karşıyayım malesef.
- Turhan
- İletişim:
Proje dosyasını yüklediğiniz DOPSoft sürümünüz nedir?
DELTA Electronics Turkey
- omerkinali
- İletişim:
DOPSoft Version : 2.00.07 Build : 2.00.07.04
- omerkinali
- İletişim:
Sanırım Hmi üzerindeki porgram Dop-b 1.01.10 versiyon ile yapılmıs. Bende 2.00.07 versiyon ile programı güncelleyip yükleyince bununla karşılaştım. Program yükleme öncesi firmware güncellemesi yaptı sanırım. Şu anda geri de alamıyorum. Bir çözümü yokmudur.
- Turhan
- İletişim:
Sürüm farklılıklarından kaynaklandığını düşünüyorsanız DopSoft v1.01.10 sürümünü mesaja ekliyorum. HMI'nızı resetleyip bu sürümde FW update işlemi gerçekleştirip proje dosyanızı yüklemeyi denermisiniz?
DopSoft v1.01.10 indirme linki
İndirme şifresi: v12Mxslmy7U1
.
DopSoft v1.01.10 indirme linki
İndirme şifresi: v12Mxslmy7U1
.
DELTA Electronics Turkey
- omerkinali
- İletişim:
Problemimi çözdüm. Burda benzer sorun yaşayan arkadaşlara bilgilendirici olsun diye paylaşmak iatedim. Tahmin ettiğim gibi malesef Dop soft 2.00.07 versiyonunu yükleme yaparken firmware güncelleştirdiği için HMI çalışmıyordu. Eski versiyon Dop b ile programı düzenleyip önce firmware i downgrade yapıp öyle yükledim. Ve çalıştı. Sanırım bu durumu üretici ile de paylaşmanız gerekiyor. Çünkü anlaşılan o ki yeni firmware ler siemens ile haberleşme sorunu yaşıyorlar. Şimdi aslında eskiden de bulunan bir sorunu çözmek için bir sorum daha olacak. Ara sıra ekteki haberleşme hatasını alıyorum. Bununla ilgili hiç bir doküman bulamadım. Nedeni ne olabilir?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.