Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Dop haberleşme

Kullanıcı avatarı
Doğan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Dop haberleşme

Mesaj gönderen Doğan »

Merhabalar'
1-Hmı 1-PLc ile Rs232 üzerinden haberleşiyor 2-Hmı 2-Plc ile Rs232 üzerinden haberleşiyor. Yapmak istediğimiz sisteme bir adet ANA HMI koyup 1-Hmı üzerinden 1-Plc ile 2-Hmı üzerinden 2-Plc ile Haberleşmek istiyorum? Bunu en kolay nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Dop haberleşme

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

PLC tercihinizi DVP-SS2 serisi PLC yerine üzerinde dahili ethernet portu bulunan DVP-SE serisi tercih ederseniz tüm cihazların birbiri ile haberleşecek konfigürasyonu oluşturmuş olursunuz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Doğan
İletişim:

Mesaj gönderen Doğan »

Merhabalar,
DVP-SS2 Plc yerine DVP-SE Plc önermiş siniz ,ama ürünler alındığı için değişmesi biraz zor gibi bu işlemi SS2 Plc ile yapmak mümkün değil mi ?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Örnek haberleşme bağlantısına göre; 10" lik HMI üzerinden PLC-1'e veri yazabilmeniz için önce 192.168.1.11 IP adresli HMI'nin dahili hafıza bölglesine veri yazmalısınız. Ardından HMI makro komutları ile dahili bölgesine yazılan bu veriyi PLC datalarına ulaştırmalısınız. Benzer şekilde 10" lik HMI üzerinden de okuma yaparken; 7" lik HMI önce PLC datasını okuyup kendi dahili hafıza bölgesine bu değeri kaydedecek ardından makro komutları ile okuduğu bu değeri 10" lik HMI ya gönderecek.

Her data ve bit adrese veri yazmak veya okumak için ayrı ayrı makro komutu kullanmanız gerekecektir. Bu her PLC için 3-5 okuma/yazma fonksiyonu için kullanılabilir bir method olsada daha fazla sayıda okuma/yazma işlemi için haberleşme gecikmeleri olabileceği anlamına gelmektedir.

PLC tercihleri DVP-SE olabilseydi verileriniz hem çok daha hızlı tazelenecek hemde ilave makro komutu kullanmanıza gerek kalmayacaktı.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Doğan
İletişim:

Mesaj gönderen Doğan »

Merhabalar
İki adet Delta HMI Ekranı mosbus TCP/IP Protokolü ile haberleştirip dahili hafıza bölgesine ait $0.0 bitini aktif etmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?
Aşağıda bir örnek yaptım iki cihaz haberleşiyor gibi ama bir türlü $0.0 bitini aktif edemedim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Haberleşmede Ana panel adını verdiğiniz HMI için 192.168.20.100 ve 1-Panel ismini verdiğiniz HMI için 192.168.1.101 IP adresleri tanımlamışsınız.

Bu durumda Ana Panelde aşağıdaki gibi haberleşme ayarlarını ekleyip (Etherlink2) {EtherLink2}1@RW-0.0 yazma adresli bir buton kullanabilirsiniz. Bu 2. HMI'nin $0 adresine ait 0. biti tetikleyecektir. ($0'ın Hex adresi H0000 dır.)

Haberlesme.jpg
Haberlesme2.jpg
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Gürfilburak5868
İletişim:

Re: Dop b05s100 ile dvp32es00r2 plc arasında

Mesaj gönderen Gürfilburak5868 »

hocam merhaba şöyle bir sorun var makinamıza start vermeye calıstıgımızda communication error 2 ,3,6,7 sorunları alıyorum kablo değiştirdim olmadı plc yı takıb ettım kesık calısma mevcut makına hemen duruyor ayrıca plc uzerındekı uyarı ledlerı kısa bır sure sonra yuzde 80 sonuyo ve plc ye pc ıle baglanmaya calıstıgımda haberlesemıyor tam bılmıyorum plc ama sorunun programsal mı yoksa haberlesme hatası mı oldugunu bulmam lazım yardımcı olursanız sevınırım .
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Error07 hata durumu adresleme ile ilgili bir hata olduğuna işaret ediyor. Sorun muhtemelen programsal bir hatadan kaynaklanıyor. Doğru adreslere doğru değerler yazıldığına emin olmalısınız.

.
DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön