Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DOP 100 485 Haberlesme

Kullanıcı avatarı
ibrahimsan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DOP 100 485 Haberlesme

Mesaj gönderen ibrahimsan »

Merhabalar yapmış olduğumuz boya prosesinde 12 vfd sürücü 8 adet dtc1000 ve 2000 olarak grubum var fırın sıcaklıgı için bu moduller ve sürücülerle dop 100 hmı 2 com portundan delta ascıı controller yaparak haberleşıyorum fakat 1 tane entes mpr-47s analızor var.Bu cihaz rtu modbus rtu olarak haberleşiyor sormak istedeğim.3 ayrı panodan gruplar halinde sürücü dtc entes cihazlar 2*050 blendajlı kablo ile hepsine bağlantı yapılarak entes harıci tüm cihazlarla haberleşiyor.Yapmak istediğim entes analızor olan panoda bulunan vfd sürücüler dtc 1000 lerle haberleştiğim kabloya entes analizörüde seri bağlarsam ve Dop 100 com 2 portunun 9 pinli konnektörün 1 ve 6 sına gelen koblodan dop100 hmı com 3 portuna bağlayacağım konnektörün aynı sekilde com 2 nin 1 pininden com3 1 pinine kabloyu köprülesem com2 6 pinine com3 6 pini köprüleyerek lehimlesem uzak panodan bana gelen 485 kablodan iki farklı haberleşme protokolu olan cihazla dop100 iki farklı soketinden haberleşme yapılabilirmi.
Ekte resımde göstermeye calıstım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: DOP 100 485 Haberlesme

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

HMI'lardaki COMPortlar birbirinden bağımsız olarak kullanılabilir. Bu durumda her bir comportun haberleşme hattını ayrı çekmelisiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön