Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DopB hmi no response from hmı ve hmı plc haberleşmemesi
- Cavad Azimov
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
DopB hmi no response from hmı ve hmı plc haberleşmemesi
Merhabalar. Makinanın DOP-B10S16 hmı panel var ve ben buna bir komut ilave etmek istedim fakat proqram yüklendiğinde ve ya çekildiğinde NORESPONSE FRKM HMI hatası çıktı. Bunun için daha önceden bildiğim MİSC den usb com mode değiştirmekmistedim ancak bu modelde o kısım yoktu. Daha sonra com port kısmına baktım oradan com1 ile rs232 kablosuyla denedim yine olmadı. Ve geri çıktığımda şöyle bir sorun oluştu. Hmı ile plc arasında hberleşme kayboldu bunu nasıl çöze bilirim? Yardımcı olurmusunuz?[im
- Yakup
- İletişim:
Re: DopB hmi no response from hmı ve hmı plc haberleşmemesi
Merhaba
Eğer usb commde seçeneği yoksa rs232 üzerinden program atabilirsiniz.Bu işlemi yapmanız için sırasıyla hmı system menüsüne girin >>up/dowload>>standard mode>> com1 =hmı ekranı bu şekildeyken program atmayı deneyin
Eğer usb commde seçeneği yoksa rs232 üzerinden program atabilirsiniz.Bu işlemi yapmanız için sırasıyla hmı system menüsüne girin >>up/dowload>>standard mode>> com1 =hmı ekranı bu şekildeyken program atmayı deneyin
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- Cavad Azimov
- İletişim:
Merhaba yakup bey. bunuda denedim ama olmadı. ve şimdi hmı ile plc arasında haberleşme yok ne yapa bilirim? diğer makinadaki hmi ayarlarina baktım aynı hmi ve onda usb com mode seçeneği var anlamadim
- Yakup
- İletişim:
Daha önce plc ile haberleşem sağlıyor muydu hangi durumdan sonra plc ile haberleşmeniz koptu.
Plc ile haberleşeme kablonuzu kontrol ettiniz mi?
Plc ile haberleşeme kablonuzu kontrol ettiniz mi?
- Cavad Azimov
- İletişim:
Evet daha önce haberleşiyordu. Ben bilgisayarla hmı bağlanamadığım için hmı parametrelerine girdim ama değişiklik yapmadım. Çıktıktan sonra haberleşme kesildi
- Yakup
- İletişim:
(Cep Tel: 0537 317 7613) iletişim numaramdan benimle iletişime geçebilir misiniz