Herkese merhaba,
DOPSoft yazılımı ve Delta HMI (DOP-110IS) üzerinde bir proje geliştiriyorum. Projemde, Gelişmiş Reçete (Enhanced Recipe) nesnesini kullanıyorum. Amacım, her reçete için operatörün metin formatında 120 karakterlik bir not girebileceği, bu notu daha sonra okuyup değiştirebileceği bir sistem kurmak.
Bu sistemi Lua script ile otomatikleştirmeye çalışıyorum. Fakat ilerleyemedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DOPSoft Lua Script ile Reçete Notu Okuma/Yazma
- lilplayya
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: DOPSoft Lua Script ile Reçete Notu Okuma/Yazma
Gelişmiş reçete fonskiyonunda her bir reçete değişkeni için 64karakter tanımlaması yapılmaktadır. İki farklı karaketer gir elementi ile toplam 128karaktere kadar olan verilerinizi reçetenize kaydedebilirsiniz.
.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- lilplayya
- İletişim:
Turhan Bey,
Yardımınız için teşekkür ederim. Bu iki reçeteyi birleştirip tek karakter göster'de okuma ve yazma yapabilir miyiz?
Yardımınız için teşekkür ederim. Bu iki reçeteyi birleştirip tek karakter göster'de okuma ve yazma yapabilir miyiz?
- Turhan
- İletişim:
HMI üzerinde LUAScript programlama diline hakimseniz Recipe sekmesi içinde reçete verilerine LUA üzerinden erişebilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
-- ENRCP0 ve ENRCP1 ASCII değişkenlerini birleştirip $200 data adresine yaz.
ret0, str0 = recipe.GetEnRcpAscii(0)
ret1, str1 = recipe.GetEnRcpAscii(1)
new_str = str0.." "..str1
mem.inter.WriteAscii(200, new_str, #new_str)DELTA Electronics Turkey