Merhabalar.
{Link2}1@RW-0 üzerinden (Modbus RTU) haberleştiğim bir cihaz var. . DOP-110CS Dokunmatik Operatör Paneli ile
Cihaz {Link2}1@RW-0 +" Write offset adress "olacak şekilde haberleşiyor. Yani direkt dizinleme yaparak {Link2}1@RW-12 vs yaparak 12. Adres ile haberleşme yapılmıyor. Cihaz hata veriyor.
“{Link2}1@RW-0 + offset adres” olduğunda iletişim kuruyor.
numeric entryden gördüğüm değeri macroda bir if koşulu ile kullanmak istediğim de sorun yaşıyorum.
Örneğin numeric entry {Link2}1@RW-0 + " Write offset adress " ile 12 yazdığımızı düşünün. cihazın 12. register dan bana bir bilgi geliyor. örneğin 4 bilgisi geldiğinde ben bu bilgiyi görüyorum numeric entry nin içinde değiştirebiliyorum klavye ile ama bu gelen veriyi bir $ internal memory kopyalayamıyorum ve ya makroda bir if koşulan ekleyemiyorum $ internal memory nin içinde olmadığı için.
MOV komutu ilede gelen değeri kopyalamak istersem bir internal memory’nin içine, yine bir $ adresi yok.
Doğrudan $300 = {Link2}1@RW-0 yapmam çünkü o sırada {Link2}1@RW-0 adresinde birden çok offset adresiyle haberleşmeler oluyor. Yani {Link2}1@RW-0 adresinden tek bir veri gelmiyor.
Yukarı da verdiğim örnekte {Link2}1@RW-0 indeksinde olan bir veriyi. “$ internal memory “ adresine nasıl kayıt edebilirim. Ya da numeric entryde gelen veri bellekte nereye saklanıyor. Nasıl ulaşabilirim?
Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
offset adres
- vetteron
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: offset adres
Merhaba,
BMOV komutunu kullanırsanız;
RW-0 index başlangıcı
$0 taşınacak dahili hafızanın başlangıcı olsun.
Buna göre BMOV($0, ({Link2}1@RW-0), 5) komutu;
RW-0-->$0
RW-1-->$1
RW-2-->$2
RW-3-->$3
RW-4-->$4
şeklinde taşıma yapacaktır.
BMOV komutunu kullanırsanız;
RW-0 index başlangıcı
$0 taşınacak dahili hafızanın başlangıcı olsun.
Buna göre BMOV($0, ({Link2}1@RW-0), 5) komutu;
RW-0-->$0
RW-1-->$1
RW-2-->$2
RW-3-->$3
RW-4-->$4
şeklinde taşıma yapacaktır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey