Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
RS485 ile VFD-EL sürme
- Ahmet
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: RS485 ile VFD-EL sürme
M1123 kontağını kendisini reset yapmakta ve bir sonraki step kadımını set etmekte kullanıyorum.
Uğur Bey;
8 adet invertere frekans ve run,stop,yön yaptırarak bu inverterlerden çıkış frekansı,çıkış akımı,çıkış voltajı ve IGBT sıcaklık bilgisini okuyacağım.
Bunların herbiri için 100ms (T0 gibi) kullanırsam toplam süre sıralama için çok uzun olmuyormu?
1ms (T246 gibi) timer kullansam okuma ve yazmada hata alırmıyım?
Uğur Bey;
8 adet invertere frekans ve run,stop,yön yaptırarak bu inverterlerden çıkış frekansı,çıkış akımı,çıkış voltajı ve IGBT sıcaklık bilgisini okuyacağım.
Bunların herbiri için 100ms (T0 gibi) kullanırsam toplam süre sıralama için çok uzun olmuyormu?
1ms (T246 gibi) timer kullansam okuma ve yazmada hata alırmıyım?
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Unutma!!!!!
- Turhan
- İletişim:
1ms.lik zaman RS-485 bağlantısında modbus sorgusunun tamamlanması için yeterli değildir. PLC programında aşağıdaki bitleri kullanabilirsiniz.
Modbus sorgusu başarılı bir şekilde tamamlandı ise M1123 yada M1127 (Test edip gözlemleyiniz). Eğer modbus sorgusu zaman aşımına uğradı ise M1129 biti enable olacaktır. (Time-Out süresi D1129 datasına ms. cinsinden tanımlanabilir.)
M1123: Data receiving completed
M1127: COM2 (RS-485) data sending / receiving /converting completed. (RS instruction is notsupported)
M1129: COM2 (RS-485) receiving time out
Modbus sorgusu başarılı bir şekilde tamamlandı ise M1123 yada M1127 (Test edip gözlemleyiniz). Eğer modbus sorgusu zaman aşımına uğradı ise M1129 biti enable olacaktır. (Time-Out süresi D1129 datasına ms. cinsinden tanımlanabilir.)
M1123: Data receiving completed
M1127: COM2 (RS-485) data sending / receiving /converting completed. (RS instruction is notsupported)
M1129: COM2 (RS-485) receiving time out
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Ahmet
- İletişim:
Anladım. Teşekkür ederim.
VFDsoft ile kurduğum bağlantı esnasında invetere bilerek alarm verdiriyorum.
ama vfdsoft yazılımında alarm esnasında bu alarmı ve nedeni ile düzelmesi için neler yapılması gerektiğini gösterekn bir yer göremedim.
Bununla ilgili bir pencere veya parametre düzenlemesimi yapmak grekiyor?
VFDsoft ile kurduğum bağlantı esnasında invetere bilerek alarm verdiriyorum.
ama vfdsoft yazılımında alarm esnasında bu alarmı ve nedeni ile düzelmesi için neler yapılması gerektiğini gösterekn bir yer göremedim.
Bununla ilgili bir pencere veya parametre düzenlemesimi yapmak grekiyor?
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Ahmet
- İletişim:
tek cihaz için oluşturduğum program ile istediğim bütün verileri okuyup yazabiliyorum.
Bunu çoğaltarak diğer sürücüler içinde yazma işlemini yapabiliyorum.
Lakin aşağıda resmi bulunan satırda M1127 bayrağı ile ID:1 olan cihazın verilerini okuyabiliyorken bunu diğer cihazlar içinde kullanabilmek için diğer ID numaralı cihazların step adımında kullanmak yeterli olacak mı?
Teşekkür ederim.
Bunu çoğaltarak diğer sürücüler içinde yazma işlemini yapabiliyorum.
Lakin aşağıda resmi bulunan satırda M1127 bayrağı ile ID:1 olan cihazın verilerini okuyabiliyorken bunu diğer cihazlar içinde kullanabilmek için diğer ID numaralı cihazların step adımında kullanmak yeterli olacak mı?
Teşekkür ederim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Turhan
- İletişim:
M1123, M1127 ve M1029 bitler COM-2 RS485 portu için kullanılacak ortak bitlerdir. Tüm istasyonların modbus sorguları için bu bitleri kullanmalısınız.
VFD-EL serisi sürücü için hata kodları ve muhtemel çözümleri ile ilgili açıklamalara uygulama manuellerinden erişebilirsiniz.
VFD-EL serisi sürücü için hata kodları ve muhtemel çözümleri ile ilgili açıklamalara uygulama manuellerinden erişebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- Ahmet
- İletişim:
Teşekkür ederim.
M1127 çözüm oldu.
Ama VFDsoft ile hataları görememem açıkcası garipsedim. Herzaman inverterler ulaşabileceğimiz yerlerde olmayabiliyor o nedenle VFDsoft üzerinden görebilseydik daha güzel olacaktı.
M1127 çözüm oldu.
Ama VFDsoft ile hataları görememem açıkcası garipsedim. Herzaman inverterler ulaşabileceğimiz yerlerde olmayabiliyor o nedenle VFDsoft üzerinden görebilseydik daha güzel olacaktı.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Ahmet
- İletişim:
Yardımlarınız ve sabrınız sayesinde herşey tamam oldu yerine oturdu.
Tek bir eksiğim kaldı. oda ID:1 veya ID:2 ile olan haberleşme kopturğunda inverter dönmekte olan motoru stop durumuna geçiriyor ama haberleşmeyi tekrar kurduğumda otomatikman dönmeye başlıyor. Bunu engellemek için M1360 , M1376 , ve M1390 bitlerini kullanmayı denedim ama olmadı sanırım LINK haberleşmede aktif oluyorlar.
Hangi ID'ye sahip cihazın haberleşmesi koptuysa o cihazın H2000 adresine 1 göndermek için hangi biti kontrol etmeliyim?
Teşekkür ederim.
Tek bir eksiğim kaldı. oda ID:1 veya ID:2 ile olan haberleşme kopturğunda inverter dönmekte olan motoru stop durumuna geçiriyor ama haberleşmeyi tekrar kurduğumda otomatikman dönmeye başlıyor. Bunu engellemek için M1360 , M1376 , ve M1390 bitlerini kullanmayı denedim ama olmadı sanırım LINK haberleşmede aktif oluyorlar.
Hangi ID'ye sahip cihazın haberleşmesi koptuysa o cihazın H2000 adresine 1 göndermek için hangi biti kontrol etmeliyim?
Teşekkür ederim.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Turhan
- İletişim:
Haberleşme iletişimi time-out a düştü ise M1029 biti akitf olacaktır M1029 bitinin aktif olduğu modbus komtunda H2000'e veri yazan Dataya 1 sayısını mov edebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- Ahmet
- İletişim:
Turhan Bey;
M1029 bitini sanırım yanlışlıkla yazdınız çünkü M1029 biti pals komutlarında pozisyon tamamlandı biti değilmiydi?
Ben M1129 bitini denedim çalıştı.
M1029 bitini sanırım yanlışlıkla yazdınız çünkü M1029 biti pals komutlarında pozisyon tamamlandı biti değilmiydi?
Ben M1129 bitini denedim çalıştı.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Timeout biti M1129 dur orada hatalı girilmiş.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal