Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Macro Sorunu
- Ercotech_35
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: Macro Sorunu
İslam bey
Hafızası derken anlayamadım?
Hafızası derken anlayamadım?
- İslam
- İletişim:
$ adresleri HMI'yın dahili hafızasıdır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- Ercotech_35
- İletişim:
İslam Bey
Resimdeki makroyu denedim gene PLC içerisinde D105 datasında değer okuyamıyorum.ASCII haberleşme üzerinden bu tür macroları defaeten yazıp okudum .RTU ile haberleştiğim için sanırım.
Resimdeki makroyu denedim gene PLC içerisinde D105 datasında değer okuyamıyorum.ASCII haberleşme üzerinden bu tür macroları defaeten yazıp okudum .RTU ile haberleştiğim için sanırım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
ASCII/RTU macroda farketmez bu sizin cihazla olan haberleşmenizle alakalı bir olay. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi eğer PLC ile haberleşme hatası alıyorsanız macroda da zaten haberleşemeyeceksiniz.
- Ercotech_35
- İletişim:
Haberleşme hatası almıyorum.Hatta HMI ya bir buton koyup plc nin içindeki Bir Bit İ 0-1 yapabiliyorumçPLC haberleşiyor.Ama bir türlü macro ile değerleri PLC ye atayamıyorum.Yukarıdaki mesajlarımda yazdığım programları göndetdim islam bey
- İslam
- İletişim:
Haberleşme protokolünüzde bir anormallik gözükmüyor. Ancak okumaya çalıştığınız veri DW ve High word first(ters geliyor) olarak ayarlanmış. Macroda 16-bit tabanda taşıma yapmışsınız önce onu 32-bit tabana çevirin. Gönderilen veriyi de doğru görebilmek için örneğin D105 datasına DW olarak taşıdığınızı varsayalım; PLC içerisinde tekrar D105 --> D201 , D106-->D200 datasına taşıyıp D200 datasından 32-bit olarak görüntülemeyi deneyebilirsiniz.
- Ercotech_35
- İletişim:
İslam Bey
Çok Teşekkür ederim.Son dediğiniz gibi yaptım.Şu an sorunsuz çalışıyor.
Çok Teşekkür ederim.Son dediğiniz gibi yaptım.Şu an sorunsuz çalışıyor.