Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
2 değeri grafik olaraka HMI de görmek
- yavuz16
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: 2 değeri grafik olaraka HMI de görmek
evet ekranda haneler normal
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- yavuz16
- İletişim:
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Merhaba,
Geçmiş data tablosundaki Data ayarları ile CSV alan adındaki Data ayarları farklı gözüküyor. Bu ayarları düzelttiğimde aşağıdaki gibi .csv dosyasına kayıt alabiliyorum.
Geçmiş data tablosundaki Data ayarları ile CSV alan adındaki Data ayarları farklı gözüküyor. Bu ayarları düzelttiğimde aşağıdaki gibi .csv dosyasına kayıt alabiliyorum.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- yavuz16
- İletişim:
teşekkür ederim sağolun
- yavuz16
- İletişim:
merhaba kolay gelsin data kaydetmeyi 8 pt100 sıcaklık sensörü ile kayıt yapıyorum fakat benden istenen sıcaklıkların ayrı ayrı tetiklenerek kayıt sağlanması.örnek vereyim,8 adet fırın var ve bunlar ayrı ayrı zamanlarda çalışmaya başlıyor mesela birtanesi sabah 6 da devreye giriyor,diğerleri 30 dakika arayla devreye giriyor ben bu fırınların sıcaklık kayıtlarını nasıl alacağım.d0 datasına 1 göndererk buffer d100 d101 d102 d103 olarak kaydediyor ama tek noktadan aktif ettiğim zaman hepsini aynı anda başlatıyor.ben 1.fırının kaydını fırın çalıştığında başlatmak istiyorum 2. fırının kaydını 2.fırın çalıştığı anda kaydetmek istiyorum.d0 datasına 1 gönderdiğim zaman 1. fırın başlasın 2.fırın 3. 4.fırınlarda ayrı ayrı başlasın bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim?kontrol bloğunda,kontrol adresleri d0 kontrol durum adresleri:d10 ben d0a 1 göndererek buffer:d100 d101 d102 d103 diye kayıt yapıyor ama ayırmak için ne yapmam lazım.umarım derdim anlaşılabilmiştir,ilginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
- Turhan
- İletişim:
Aynı tablo içerisindeki verilerin tetiklenme biti aynı olduğundan tüm verileri aynı anda tetikleyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- yavuz16
- İletişim:
aynı tablo yada farklı tablo olmasının benim için önemi yok.ben sadece 1.sıcaklık sensörünün kaydını farklı,2.sıcaklık sensörünün kaydını farklı zamanlarda başlatıp durdurmak istiyorum.farklı dosya bile olabilir yeter ki aynı flash belleğe kaydetsin
- Turhan
- İletişim:
Eğer birden fazla tablo oluşturmanızda sakınca yok ise aşağıdaki gibi farklı zamanlarda farklı tabloları tetikleyebilirsiniz. DopSoft --> Seçenekler --> Kontrol Bloğu --> Data Kayıt Buffer Örnekleme adresinde tanımlı kontrol adresini kullanarak bu adresin 0. Bitini tetiklediğinizde 1. Tablounuz, 1. Bitini tetiklediğinizde 2. Tablounuz . . . olacak şekilde toplam 12 Data tablosunu ayrı ayrı kontrol edebilirsiniz.
Tablolara ait okuma adresleri ve tabloya ait buffer ID ler aşağıdaki pencereden ayarlanabilir.
Tablolara ait okuma adresleri ve tabloya ait buffer ID ler aşağıdaki pencereden ayarlanabilir.
DELTA Electronics Turkey
- yavuz16
- İletişim:
çok teşekkür ederim
- yavuz16
- İletişim:
data kayıt ile ilgili verdiğiniz örneği inceledim,operatör paneli üzerinden kayıt tuşuna basarsam listeleniyor peki plc program içerisinden d1 datasına 1 gönderdiğimde neden listelenmiyor yada hangi data içerisine kaç mov etmeliyim