Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Dopsoft programında dw veriler ile alarm oluşturma

Kullanıcı avatarı
musdemir79
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Dopsoft programında dw veriler ile alarm oluşturma

Mesaj gönderen musdemir79 »

Merhaba.
Doosoft ile 107 ev model için yaptığım projede d100 ve d101 de kayıtlı double word veriyi alarmda kullanmak istiyorum ama sadece d100 gibi bir adresi seçebiliyorum. Bu dw veriyi alarmda nasıl kullanıp karşılaştırma işlemi yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
musdemir79
İletişim:

Re: Dopsoft programında dw veriler ile alarm oluşturma

Aslında olay şu:
As228t plc'de d100 ve d101 adresine analog basınç sensöründen gelen veriyi float formatında alıyorum. Bu veriyi dop107 hmi'da numerik veri kutusuna float veri ayarı yaparak doğru biçimde alıyorum ama alarm bölümünde sorun yaşıyorum. Olay şu:
1- Float veri türü seçemedim
2- Sadece d100 adresini seçebiliyorum
Sonuçta 0-10 arasında float olarak gelen veri alarm bölümünde 5000 lere kadar decimal veri olarak görünüyor ve yanlış alarm veriyor.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

HMI Alarm kısmında Bit adresler ya da Word'ün Bitleri şeklinde bir kullanımı mevcut. Başlangıç datasını belirledikten sonra sıralı olarak ilerleyecektir(Sıralı Adres pasif değilse). Yani D100 başlangıç adresi verildi ve sizin 18 adet alarmınız varsa; 1 Word 16.bit olduğu için burada 16. ve 17. bitleri D101 datasının 0. ve 1. bitleri ile eşleştireceklerdir.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
musdemir79
İletişim:

Cevabınız için teşekkürler.
Aşağıdaki durum için ne yapabilirim.

As228t plc'de d100 ve d101 adresine analog basınç sensöründen gelen veriyi float formatında alıyorum. Bu veriyi dop107 hmi'da numerik veri kutusuna float veri ayarı yaparak doğru biçimde alıyorum ama alarm bölümünde sorun yaşıyorum.
Alarm oluştururken karşılaltırma adresine d100 giriyorum ve gelen basınç bilgisi 6.0 üzeri ise alarm vermesi gerekiyor.
Sonuçta 0-10 arasında float olarak gelen veri alarm bölümünde 5000 lere kadar decimal veri olarak görünüyor ve yanlış alarm veriyor.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Alarm fonksiyonu HMI tarafında bir datanın içerisindeki değer şundan büyükse gerçekleşsin değil bitleri ya da word'ün bitlerinin aktif olma durumuna bakarak gerçekleşir. PLC tarafında gelen floating veriyi yorumlayıp şundan büyükse git D100 datasının şu bitini aktif et, farklı bir senaryo oluştuğunda başka bir bitini aktif demek suretiyle HMI'daki alarm fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
musdemir79
İletişim:

Tekrar teşekkürler.
Kolay gelsin

“HMI Forum” sayfasına dön