Merhabalar Elimde delta 110cs ve Siemens Cpu1241c s7 1200 var. plc uzerınde modbus baglantısı ıcın cb1241 modbus kartıda var.
HMI da ethernet portu olmadıgından rs485 ıle haberlestırmek ıstıyorum fakat yapamadım. ılgılı ornek veya varsa payşasırsanız cok mutlu olurum.
saygılar
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DOP110CS ile s7 1200 Haberleşme Sorunu
- burhan886
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
Re: DOP110CS ile s7 1200 Haberleşme Sorunu
Merhaba,
Bizim tarafımızdan hazırlanmış bir örnek bulunmuyor ancak farklı bir kullanıcının yayımladığı bir kaynak mevcut onu inceleyebilirsiniz. Siemens S7-1200 HMI Modbus RTU Haberleşme Örneği
Bizim tarafımızdan hazırlanmış bir örnek bulunmuyor ancak farklı bir kullanıcının yayımladığı bir kaynak mevcut onu inceleyebilirsiniz. Siemens S7-1200 HMI Modbus RTU Haberleşme Örneği
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- burhan886
- İletişim:
Öncelikle Çok tesekkur ederım. basardım bu uygulamanın aynısını hatta bıraz daha ekleme yaptım. bır sorum daha var
S7 1200 modbus rtu slve olarak konumlanınca bır gırıs bıtı yazdırımayorum. ornegın Plc de yazdıgım m20.0 kontagını Hmı dan nasıl yonlendırecegım. sımdıden tekrar cok tesekurler
S7 1200 modbus rtu slve olarak konumlanınca bır gırıs bıtı yazdırımayorum. ornegın Plc de yazdıgım m20.0 kontagını Hmı dan nasıl yonlendırecegım. sımdıden tekrar cok tesekurler
- Yakup
- İletişim:
Merhaba,
Hmı boş bir sayfaya buton ekleyin ve eklediğiniz butona M20.0 adresini yazarak tanımlamanızı yapabilirsiniz.
Hmı boş bir sayfaya buton ekleyin ve eklediğiniz butona M20.0 adresini yazarak tanımlamanızı yapabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- burhan886
- İletişim:
benım elımde olan 110cs ve ethernet olmadıgı ıcın rs485 ıle baglantı kurdum. bende ethernet olamdıgı ıcın bıt degerı cıkmıyor. 10001 ıle I0.0 dan I0.7 ye kadar okuma Q0.0 dan Q0.7 ye kadar yazma okuma yağpıyor ancak. Global memory okuyup yazamıyorum. ılgınız ıcn sımdıden cok teskkur ederım. ızlemedıgım Modbus rtu nerdeyse kalmadı
![Resim]()
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Yakup
- İletişim:
Siemens tarafında Modbus haberleşme yapmak için bitlerin Modbus adreslerini karşılıklarını öğrenerek M bitlerini yazabilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey