Merhaba,
HMI haberleşme hatası verdiğinde alarm sayfasında bu hatayı görmek ve kaydetmek istiyorum. Kontrol bloğunda "Genel Kontrol" registerinin 0. biti var. Bu bit ile HMI'ın iletişimi kestiğini öğrenebiliyorum ancak her hatada da kaydetmek istiyorum.
HMI, com hatası verdiğinde bu hataları sayabileceğim veya hatayı tespit edebileceğim bir bit var mıdır.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
HMI Haberleşme hatasını Alarm olarak kaydetme
- kerimaltinkaynak
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- kerimaltinkaynak
- İletişim:
Re: HMI Haberleşme hatasını Alarm olarak kaydetme
Makrolarda STATIONCHK komutunu kullanarak yapmaya çalıştım. Ancak haberleşme hatası geldiğinde ekrana "Com2 station 1...." yazdıktan sonra tekrar haberleşme geldiğinde makro buna yetişemeden hata gelmemiş gibi davranıyor. Yani bir kez gelip düzelen haberleşme hatasını yakalayamıyorum.
- Yakup
- İletişim:
Merhaba,
Arka Plan makroda COMLINKSTATUS komutunu kullanarak hangi com bağlı olduğunu yazın, geri dönüş değeri olarak hmı kendi adreslerini kullanabilirsiniz örnek $100 yazın.
Bu adresi durumunu ekranda görmek isterseniz sayı gösterge elementi ile görebilirsiniz.
Alarm sayfasını girip alarm mesajını ve alarm tipini word olarak ayarlayıp adres kısmına $100 yapıp tetikleme koşuluna $100=3 yapın yani eğer $100=3 eşit ise ekranda alarm olarak görebilirsiniz.
Örnek programı sizinle paylaşıyorum:
Arka Plan makroda COMLINKSTATUS komutunu kullanarak hangi com bağlı olduğunu yazın, geri dönüş değeri olarak hmı kendi adreslerini kullanabilirsiniz örnek $100 yazın.
Bu adresi durumunu ekranda görmek isterseniz sayı gösterge elementi ile görebilirsiniz.
Alarm sayfasını girip alarm mesajını ve alarm tipini word olarak ayarlayıp adres kısmına $100 yapıp tetikleme koşuluna $100=3 yapın yani eğer $100=3 eşit ise ekranda alarm olarak görebilirsiniz.
Örnek programı sizinle paylaşıyorum:
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- kerimaltinkaynak
- İletişim:
Hemen dönüş yaptığınız için teşekkürler.
Sorun şu ki, macroların içerisinde arka arkaya haberleşme yaptığımda, her satırdaki haberleşme hatası için HMI macroları durduruyor ve com hatası veriyor, sonra çalışmaya devam ediyor. Bu durumda bizim ekleyeceğimiz kontrolün her haberleşme satırının devamında olması gerekir ki bu hatayı yakalaya bilelim.
Sorunu dediğim gibi, macrodaki (sayfa saykıl ve clock) her haberleşme satırının devamına aşağıdaki kontrolü ekleyerek çözdüm.
[DENE_BAKALIM] = STATIONCHK(1, 1)
if [DENE_BAKALIM] == 0
BITOFF [EKRAN_HABERLESME_HATASI]
ELSE
BITON [EKRAN_HABERLESME_HATASI]
ENDIF
[EKRAN_HABERLESME_HATASI]'nı da alarm kayıtlarına ekleyerek her macro satırındaki hatayı logladım. Biraz zor oldu ancak bu şekilde istediğim gibi çalışıyor.
Teşekkürler.
Sorun şu ki, macroların içerisinde arka arkaya haberleşme yaptığımda, her satırdaki haberleşme hatası için HMI macroları durduruyor ve com hatası veriyor, sonra çalışmaya devam ediyor. Bu durumda bizim ekleyeceğimiz kontrolün her haberleşme satırının devamında olması gerekir ki bu hatayı yakalaya bilelim.
Sorunu dediğim gibi, macrodaki (sayfa saykıl ve clock) her haberleşme satırının devamına aşağıdaki kontrolü ekleyerek çözdüm.
[DENE_BAKALIM] = STATIONCHK(1, 1)
if [DENE_BAKALIM] == 0
BITOFF [EKRAN_HABERLESME_HATASI]
ELSE
BITON [EKRAN_HABERLESME_HATASI]
ENDIF
[EKRAN_HABERLESME_HATASI]'nı da alarm kayıtlarına ekleyerek her macro satırındaki hatayı logladım. Biraz zor oldu ancak bu şekilde istediğim gibi çalışıyor.
Teşekkürler.