Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

dvp 10 mc dop ps ekran dan g code atmak

Kullanıcı avatarı
gokayilik
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

dvp 10 mc dop ps ekran dan g code atmak

Mesaj gönderen gokayilik »

Merhabalar
Delta 10 mc ve dop b 07 ps modelı olan ekranım var ekrandaki g code dosyalarını 10 mc ıcıne nasıl atıyorum.
20 pm ve ah serılerı ıle ornek vıdeolar buldum ama 10 mc ıle ılgılı henuz bulamadım.
Bununla ılgılı yardım ıstıyorum.Elimde 15 mc de var ama delta hala ekran getirmedigi için bu modeli kullanmak zorunda kalıyorum.
İyi calışmalar
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: dvp 10 mc dop ps ekran dan g code atmak

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

DVP10MC'de DOP-B07PS serisi HMI üzerinden G kodu yükleme prosedürü 20PM ile benzerdir. DOPSoft'da Görünüm menüsünden element araçlarını aktif ettikten sonra 10MC klasöründeki 'Manager' ve 'Download' buton elementini kullanmanız yeterli oalcaktır.

Not: Haberleşme ayarlarında RS485 seri haberleşme için kontrol cihazını 'Delta 10MC ASCII' seçmeyi untmayınız.

10MC_G_Code.png
10MC_G_Code_2.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
gokayilik
İletişim:

Tesekkur ederım Turhan bey ..Deneyecegım ..
Kullanıcı avatarı
gokayilik
İletişim:

Ekran sorunumu hallettım tesekkur ederım sımdı bır sorunum daha var ..10mc can open bulder den cnc kısmına yazmam gereken komutları 15 mc den anladıgım kadarıyla cevırıyorum ama hata verıyor.Yanı cfc program kısmına her akıs ıcın mc power mc volacıty mc stop kısımlarını gırdım hepsının start m3 enable kısmıda m6 burada sorun yok.
Ama cnc kısmına gecıp new cnc dıyıp gelen ekrana 15 mc ıcın vermıs oldugunuz ornegı kopyala yapıstır yapıyorum ve dogal olarak olmuyor.Bu kısım ıcınde bır ornek lazım bana
Benım x y z olarak 3 eksenım var servolar asd a2 can open li ekran ps modelı bır ornek prg ıle bu makınayı calıstırmam gerekıyor.
Yardımlarınız ıcın tesekkur ederım
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

DVP10MC ile DVP15MC G kodlarını işlerken farklı programlama bloklarını kullanırlar.

DVP10MC'de G kodunu işleyebilmek için; MC_Power, MC_Stop, DMC_NC bloklarının kullanılması yeterlidir. Tek eksen için kullanacağınız G kodu örneği ektedir. DMC_NC bloğunda X, Y, Z eksenlerine ait slave istasyon numarasını tanımlamanız yeterli olacaktır.

N0 G90
N1 G17
N10 G0 X100000
N11 G04 K5
N20 G0 X200000
N21 G36 M100 K1
N22 G37 M100 K0
N30 G0 X0000

10MC_G.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
gokayilik
İletişim:

Turhan bey ekran programını yükledim plc 10mc ascıı rs485 7 bit 1 even 115000 plc istasyon no yu 0 olarak gırdım.
Ekrandan downloand dedıgımde com 2 statınon 2 com error 3 dıyor bır sure bekleyp dovloand faıl dıyor.. 485 kablosunun artı ve eksı uclarıda yer degıstırıp denedım fakat ben ekran dakı datayı plc yukleyemedım.
Ekstra olarak ta bu sızın yolladıgınız deneme yazılımınıda plc yukledım ama start ve stop işlemini yapmıyor.yada ben yapamıyorum.Bırseyler eksık yada fazla ..
lutfen bıraz daha yardım lazım..
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Doğrudan G kodlarını MC tarafına yazmak yerine önce bağlantı durumunu test etmek için bir word ve bit adrese HMI üzerinden erişebilirliğinizi test etmeniz gerekirdi.

DVP10MC'nin iki farklı program alanı bulunmaktadır. Varsayılan ayarlarda PLC program alanına RS-485 arabirimi üzerinden erişebilmek için 7,E,1,9600 ASCII ve ID:1, MC program alanına RS-485 arabirimi üzerinden erişebilmek için ise 7,E,1,9600 ASCII ve ID:2 olarak erişmelisiniz.

Bu haberleşme protokollerinden farklı bir protokol ile MC tarafına erişecekseniz D6516 datasına protokol değerini yazmanız gerekmektedir. Bu değeri türetebilmeniz için D6516 datasının binary kod dağılımını aşağıdaki resimde belirtiyorum.

Programın çalışabilmesi için CANOpen Builder yazılımında CPU üzerinde çift tıklayıp Node List kısmında ilgili eksenleri ekleyip program yükleme işlemini gerçekleştiriyor olmalısınız. Bunun dışında genel amaçlı bağlantı, sonlandırma dirençleri, sürücü parametre ayarlarını kontol etmelisiniz.

10MC_RS485_1.png
Can_Builder.png
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
gokayilik
İletişim:

Trakya hidrapar olarak ta 1 saat e yakın ekran ve plc haberleştırmeye calıstık Turhan bey ama olmadı.
Bu d6250 degerine ne yazmamız gerekıyor.
ben 7 e 1 9600 ekran yaptık kendılerıde ugrastı ama baglanamıyoruz.
Bu ekran ve plc haberlesmıyor.
Sızden murat bey de bende bılgı beklıyoruz bır yerı atlıyoruz .Cunku com error vermıyor ama ekranda olan 1 data set oldugunda plc de mc de yanı set olmuyor.
Size 2 prg yolluyorum.
Herhalde bu şekilde cozulur.
İyi calışmalar
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Haberleşme ayarlarınız default ayarlar için doğru (7,E,1,9600 ASCII) ancak istasyon numaranız yanlış. DVP10MC'de motion kısmında kullanacağınız bir bit adrese erişebilmek için HMI'da istasyon numarasını 2 girmelisiniz.
Bunu bir önceki mesajımda belirtmiştim. (MC program alanına RS-485 arabirimi üzerinden erişebilmek için ise 7,E,1,9600 ASCII ve ID:2 olarak erişmelisiniz.)

Yazma ve okuma adresleriniz için istasyon numaranızı 2 yapıp denermisiniz. Eğer yine haberleşme sağlayamazsanız D6516 data adresinin değerini mesajda belirtirmisiniz.

10MC_Station.png
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
gokayilik
İletişim:

Cok sukur oldu 2 yapınca haberleşti.Fakat biz hala ekrandan attıgımız g code nu mc de goremıyoruz.dmc_nc de nc table ıd no yu 0 yaptık .ekranda artık haberlestıgıne gore
neden yukledıgımızı goremıyoruz cnc kısmındakı kod yerınde.
Tesekkurler

“MC Forum” sayfasına dön