Merhabalar elimde olması hasebiyle controler olarak 10mc kullanacağım fakat 10mc nin adreslerini nasıl kullanacağım anlamadım asda a2 servoyla canopen calıstırıyorum sorun yok fakat ben hmidan bu adresleri göremiyorum araştırdığım kadarıyla plc ve motion tarafı ayrı programlanıyor onuda anladım ispsoftada giriyorum ordaki adreside mc tarafındaki adresleride göremiyorum.
ortak adres tarafını biri okuyup yazabiliyor anladım fakat elimde kinco ekran var ben onla haberleşmeye çalışıyorum normal delta plclerin adresleriyl çalışıyor test ettim fakat 10 mc ye bağlayınca haberleşiyor gözüküyor her2 taraf içinde fakat online olup değerleri değiştiriyorum hmi bunu gözlemleyemiyorum.
10mc tarafındaki com2 portu bağlı hmi ya bu mc adreslerini mi görüyor sadece yoksa ispsoft adreslerinide görüyor mu..
diyelimki sıkıntı hmi uyumsuzluğu olsun ozaman ben örnek veriyorum dop100 e serisi hmi alırsam haberleşme kısmını nasıl yapacağım ethernet tarafından 10 mc seçince haberleşme sağlanacak fakat bu sefer plc tarafınada haberleşmek için com2 yimi kullanacağım 10mc modbus ascii seçip yoksa sadece ethernet ile orayada ulaşabilirmiyim ve nasıl. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
mc hmi adresler
- ncmekatron
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
mc hmi adresler
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- ncmekatron
- İletişim:
Re: mc hmi adresler
Baya uğraştım ve çözdüm modbus ascii ile plcye istasyon no1 motion tarafına istasyon no 2 ile adreslere ise hex decimale çevirip +1 ekleyerek ulaştım ..ekte paylaşıyorum kinco modbus haberleşme örneği olarak kalsın bunu uyarlayarak herhangi bir delta cihaza bağlanabiliriz!
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- ncmekatron
- İletişim:
Re: mc hmi adresler
düzeltiyorum GMT hmi dı benim kullandığım fakat oda kinco alt yapısı olduğundan onun içinde kullnılabilir!